НАЗК закрило доступ до Реєстру декларацій

НАЗК припиняє перевірку, зберігання та оприлюднення електронних декларацій посадовців
Головне
НАЗК закрило доступ до Реєстру декларацій
Логотип НАЗК Фото: nazk.gov.ua
28 Жовтня 2020, 19:29
читать на русском

Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Реєстру декларацій на виконання рішення Конституційного суду України.

Про це повідомляється на сторінці НАЗК у Fаcebоok.

На виконання рішення Конституційного Суду України № 13-р/2020 від 27 жовтня 2020 року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) сьогодні, 28 жовтня, о 19:00 закриває доступ до Єдиного державного реєстру декларацій, - заявили в агентстві.

У НАЗК стверджують: це означає, що державні органи та громадськість більше не мають відкритого цілодобового доступу до електронних декларацій посадовців, а НАЗК припиняє їхню перевірку, зберігання та оприлюднення.

Читайте також

Це нищівна поразка антикорупційної реформи в Україні. Сподіваємося, що законодавці не ігноруватимуть цю ситуацію, а в України ще буде шанс на державний апарат без корупції, — зазначив голова НАЗК Олександр Новіков.

Ознайомитися з Наказом про закриття Реєстру можна за посиланням.

Нагадаємо, 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

1