Арбузова і Табачника виключили із санкційного списку ЄС

Також із санкційних списків можуть виключити Олександра Януковича
Важливо
Арбузова і Табачника виключили із санкційного списку ЄС
Табачник і Арбузов (Фото: replyua.net)
3 Березня 2021, 13:57
читать на русском

Колишнього виконувача обов`язків прем`єр-міністра Сергія Арбузова та міністра освіти часів Януковича Дмитра Табачника виключили із санкційних списків країн Європейського Союзу.

Про це у своєму мікроблозі в Twitter повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

Сьогодні посли Європейського Союзу погодили продовження індивідуальних санкцій проти колишнього президента України Віктора Януковича і його найближчого оточення. Разом з тим, із санкційного списку виключили колишнього керівника Кабміну Сергія Арбузова і колишнього міністра освіти Дмитра Табачника.

Посли ЄС погодилися продовжити санкції проти 177 осіб і 48 суб'єктів на 6 місяців, обвинувачених в підриві територіальної цілісності України. Арбузов і Табачник виключені зі списку, - написав Йозвяк.

Відомо, що крім Арбузова і Табачника, зі списку санкцій можуть виключити сина експрезидента Януковича (досьє Віктора Януковича) Олександра. Санкції скасовують, оскільки Україна не надала доказів доцільності їх збереження.


Слід зазначити, що Арбузов був в.о. прем'єр-міністра з 28 січня по 27 лютого 2014 року. Табачник займав пост міністра освіти і науки з 28 лютого 2013 року по 23 лютого 2014 року.

Про те, що ЄС може скасувати санкції проти сина Януковича Олександра і, можливо, декількох інших, таких як  Арбузов і Табачник стало відомо 10 лютого. Відсутність доказів, наданих Києвом для збереження їх у списку, змушує ЄС робити ці кроки, зауважили тоді європейські дипломати.

Ще раніше ЄС офіційно зняв санкції з колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова та колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького.