Арештовано скраплений газ, який хотіла продати "Укрнафта"

Частину нереалізованого газу передано в АРМА
Важливо
Арештовано скраплений газ, який хотіла продати "Укрнафта"
Газ Фото: https://www.facebook.com/Ukrnafta
12 Серпня 2022, 08:31
читать на русском

Арештовано скраплений газ у ПАТ "Укрнафта", який компанія намагалася незаконно продати.

Суд постановив передати арештований газ до управління Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА), повідомляє Державне бюро розслідувань.

Зазначається, що рішення було ухвалено за матеріалами кримінального провадження ДБР щодо протиправної реалізації скрапленого газу ПАТ "Укрнафта" протягом квітня-травня 2022 року.

ДБР у червні 2022 року встановило, що під час воєнного стану у квітні поточного року "Укрнафта" подала заявку на проведення аукціону з продажу скрапленого газу. На засіданні аукціонного комітету була погоджена біржа, запропонована ПАТ, яка не мала ліцензії на проведення професійної діяльності на організованих товарних ринках.

Результати аукціону мають ознаки фальсифікації, оскільки переможці купили скраплений газ за ціною практично у два рази нижчою від ринкової. Зокрема, переможцем на аукціоні визнано двох учасників із пропозицією цін близько 28 тис. гривень за тонну, хоча у той же день на іншому аукціоні ці ж компанії змогли купити скраплений газ із пропозиціями цін близько 55 тис. гривень за тонну. Інші учасники аукціону пропозиції ціни взагалі не надавали, - кажуть у ДБР.

У відомстві підрахували, що сума завданих збитків підприємству, у якому значна державна частка, може становити понад 300 млн гривень.

Нагадаємо, 1 червня ц.р. Державне бюро розслідувань наклало арешт на скраплений газ, який компанія "Укрнафта" раніше продала на неліцензованій біржі за заниженою вартістю.