Арештованого Богуслаєва можуть обміняти на полонених українців - Подоляк

Поки що жодних конкретних рішень з цього приводу немає
Головне
Арештованого Богуслаєва можуть обміняти на полонених українців - Подоляк
Михайло Подоляк (фото: Facebook)
25 Жовтня 2022, 16:26
читать на русском

Заарештованого за державну зраду та колабораціонізм почесного президента "Мотор Січі" В`ячеслава Богуслаєва, який має російське громадянство, можуть обміняти на українських військовополонених, яких утримують російські окупанти.

Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі "Настоящего времени".

Ми, якщо потрібно, все зробимо для того, щоб забрати реальних громадян України, не ось цих фіктивних ряджених, скажімо так, червоних директорів, а реальних громадян. Робитимемо все, що завгодно. І ці суб'єкти можуть потрапити теж в обмінний список, - сказав Подоляк.

Він навів приклад обміну 215 українських полонених на Віктора Медведчука.

По Медведчуку, ви бачите, використали суб'єкт: віддали, отримали всі дані, всі свідчення, віддали - займайтеся там своїм Медведчуком. Забрали своїх класних хлопців. Я сподіваюся, що ми будемо використовувати будь-яку можливість, будь-яких людей, особливо громадян Росії, для того, щоб забрати своїх пацанів, - додав він.

При цьому на цей час ухвалених рішень немає.

Нагадаємо, 23 жовтня Служба безпеки України затримала екснардепа - регіонала, президента компанії "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва. Чоловіка підозрюють у колабораціонізмі й пособництві Росії. Він постачав двигуни та інші запчастини до російських ударних вертольотів. Тим самим фактично підтримував ворога та допомагав йому обстрілювати українські міста та села. При цьому він виправдовував напад Росії та висловлював надію, що Путін не зупинить наступ своїх військ. Також з`ясувалося, що Богуслаєв має російський паспорт.

24 жовтня Київський суд заарештував Богуслаєва на 60 днів.