Держзрада і російське громадянство: що інкримінують президенту "МоторСічі" Богуслаєву

Екснардепа затримали у неділю, 23 жовтня
Головне
Держзрада і російське громадянство: що інкримінують президенту "МоторСічі" Богуслаєву
Вячеслав Богуслаєв
24 Жовтня 2022, 18:35
читать на русском
Служба безпеки України затримала екснардепа - регіонала, президента компанії "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва. Чоловіка підозрюють у колабораціонізмі й пособництві Росії.

СБУ опублікувала аудіозаписи, які доводять співпрацю Богуслаєва з Росією. Він постачав двигуни та інші запчастини до російських ударних вертольотів. Тим самим фактично підтримував ворога та допомагав йому обстрілювати українські міста та села. При цьому він виправдовував напад Росії та висловлював надію, що Путін не зупинить наступ своїх військ.

За цей злочин Богуслаєву загрожує до 15 років ув'язнення.

Сьогодні, 24 жовтня, стало відомо, що Доктор технічних наук, професор, член правління Українського фонду культури, Герой України, 84-річний Богуслаєв має російський паспорт. Цю новину оприлюднило видання "Схеми".

Президент корпорації "Мотор Січ" В’ячеслав Богуслаєв, якого Служба безпеки України затримала 22 жовтня за підозрою у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору, має російське громадянство з 2000 року. Відтоді він 4 рази обирався народним депутатом України та був членом комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, що передбачало отримання доступу до державної таємниці, - йдеться у розслідуванні.
Згідно з витягом з системи АС "Роспаспорт", 15 жовтня 2000 року В’ячеслав Богуслаєв звернувся до паспортно-візового відділу внутрішніх справ у Москві з заявою про отримання паспорта громадянина РФ, в обмін на радянський паспорт від 1979 року. Дата отримання паспорта громадянина Російської Федерації – 18 жовтня 2000 року.
В’ячеслав Богуслаєв також має індивідуальний податковий номер платника податків в Росії, прив’язаний до його паспорта громадянина РФ.
Нагадаємо, Ексголову Нацбанку Кирила Шевченка, якого підозрюють в розкраданні понад 200 мільйонів гривень під час його очільництва в "Укргазбанку", оголосили в розшук. За тією ж підозрою НАБУ розшукує заступника Шевченка та заступника директора одного з департаментів.