Арестович пояснив, навіщо Росія тероризує Одесу ракетами

Ворог почав використовувати застарілі ракети з часів СРСР
Арестович пояснив, навіщо Росія тероризує Одесу ракетами
Олексій Арестович / Фото: president.gov.ua
10 Травня 2022, 18:24
читать на русском

Росія наразі використовує в основному застарілі радянські ракети типу Х-22 і сучасну гіперзвукову ракету з літаків МІГ-31 "Кинджали". Застосування одночасно найдавніших (і найнебезпечніших) і найсучасніших ракет, показує, що в росіяни почали економити високоточні ракети.

На своїй сторінці у Facebook радник голови Офісу президента Олексій Арестович розповів, навіщо Росія тероризує Одесу ракетами.

Зазначимо, що ракети типу Х-22 - старий радянський виріб 60-х років, з круговою ймовірною помилкою відхилення 200-300 метрів і дуже складною і небезпечною процедурою спорядження/застосування, там високотоксичне паливо.

Використання таких ракет ворог означає дві речі:

  • буде більше промахів і, відповідно, попадань у житлові квартали (Х-22),
  • буде більше влучень у вибрані цілі (Кинджал), без можливості перехопити (гіперзвукові ракети не перехоплюються).

За словами Арестовича, поєднання точних влучень з одного боку і почастішання випадків руйнувань житлових кварталів з іншого дасть медійну, а отже – психологічну картинку масового ракетного терору. Вона, своєю чергою, породить ефект нездатності ЗСУ протистояти супротивнику щодо цього, і підштовхне істеричні зриви у свідомості.

Радник Єрмака зазначає, що на "істеричні зриви у суспільній свідомості", як на загальне негативне тло, буде якісніше лягати інша зрада, якої вистачає і навіть більше, ніж вистачає.

Саме в цьому полягає розрахований ефект ракетної війни, а не тільки в тому, щоб вразити конкретні цілі: ефект – створення загального негативного фону, – додав Арестович.

Він наголошує, що не можна нехтувати повітряною тривогою, особливо поблизу об'єктів критичної інфраструктури та/або військових об'єктів.

Щодо загального негативного фону, який покликаний підірвати віру в перемогу, тут порада від Арестовича проста – "не підриватися".

Зрозуміло, що всі втомилися і кількість наших, української сторони помилок стає схожою на снігову кулю. Але технічно, істерики розганяються в психіці у вигляді страшних картинок, що переходять у слайди, на наступному етапі – у діафільми, а потім уже – у безперервний серіал. Так от тільки від людини залежить – чи крутить вона цей фільм у голові добровільно чи каже їй – ні. Просто не крутіть страшні картинки у своїй голові, – пояснив радник глави ОП.

Нагадаємо, зранку 9 травня російські війська обстріляли Одеську область з ракетного комплексу "Бастіон".

Читайте також

1