Арестович заявив про намір балотуватися у президенти на наступних виборах

Днями він опублікував "передвиборну програму", де підтримав ідею Кіссінджера про обмін захоплених росією територій на членство у НАТО
Важливо
Арестович заявив про намір балотуватися у президенти на наступних виборах
Олексій Арестович. Фото: УНІАН
2 Листопада 2023, 09:28
читать на русском

Колишній позаштатний радник Офісу президента Олексій Арестович має намір балотуватися на наступних президентських виборах, дата яких наразі невідома через воєнний стан у країні.

Про це Арестович сказав у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна"

"Так, буду висуватися", - відповів він, відповідаючи на запитання журналіста агентства про свій намір брати участь у президентських виборах в Україні в разі, якщо вони відбудуться.

Арестович також підтвердив, що пропозиції щодо політичних, економічних, соціальних, військових та інших реформ в Україні, опубліковані ним у соціальних мережах у середу, є його передвиборчою програмою.

"Вона буде доопрацьована фахівцями, я її опублікував для початку дискусії. Заперечення, думки, поради, критика - вітаються", - написав він.

Коментуючи поширювану в соціальних мережах інформацію щодо його виїзду з країни, Арестович відповів: "У мене ціла низка міжнародних заходів, на багатьох із яких я - ключовий спікер".

Він також заявив журналісту агентства, що не має стосунку до підготовки журналістом Саймоном Шустером матеріалу про Україну, опублікованого в понеділок у журналі "Time".

"Ні, не маю (стосунку). Крайній раз спілкувався з Саймоном 9 серпня 2022 року", - сказав Арестович.

Перед тим, 1 листопада у своєму Telegram Арестович опублікував таку собі передвиборчу програму, серед пунктів якої значиться "пропозиція колективному Заходу".

"Ми готові до варіанту Кіссінджера - вимагаємо вступу в НАТО із зобов'язанням не відвойовувати окупованих на момент вступу територій, а домагатися їхнього повернення тільки політичним шляхом", - написав ексрадник.

Нагадаємо, на колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича подали заяву до Національної поліції 29 народних депутатів за звинуваченням у завідомо неправдивому повідомленні про вчинення кримінального правопорушення.

Раніше правоохоронні органи внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про заяву колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича після його скандального висловлювання про жінок.

Читайте також