Атака по аеродрому у Саках: виведено з ладу більш ніж половину бойових літаків рф

Завдяки знищенню літаків унеможливлено й десантні нальоти на Одесу
Важливо
Атака по аеродрому у Саках: виведено з ладу більш ніж половину бойових літаків рф
Вибухи на військовому аеродромі окупантів “Саки” в Криму / Фото з мережі
19 Серпня 2022, 19:07
читать на русском

Внаслідок вибухів на аеродромі Саки в окупованому Криму виведено з ладу понад половину бойової морської авіації росії у Чорному морі.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву західного чиновника (представник британської розвідки).

Такі рейди позитивно впливають на бойовий дух українців, але загалом зберігається "бойовий застій", - зазначив присутній на брифінгу редактор Guardian з оборони та безпеки Ден Саббах.

Посадовець на умовах анонімності сказав, що Україна зараз послідовно досягає "кінетичних ефектів" глибоко в тилу росії, що має суттєвий вплив на матеріально-технічну підтримку рф та "значний психологічний вплив на російське керівництво".

Наразі ми оцінюємо, що події на аеродромі Саки 9 серпня вивели з експлуатації більша частину бойових літаків морської авіації Чорноморського флоту, - сказав чиновник.

За його словами, Чорноморському флоту важко функціонувати набагато більше, ніж "флотилії берегової оборони", яка лише час від часу завдавала ракетних ударів, і що його спроба загрожувати десантним нападом на Одесу була "повалена".

Нагадаємо, що 18 серпня біля Керченського мосту стались щонайменше два вибухи. Окупаційна влада окупованого Криму повідомила про роботу ППО.

Також пізно ввечері 18 серпня на аеродромі "Бельбек" в окупованому Криму пролунали вибухи. Ймовірно, що "бавовна" там не випадкова. Адже це найбільша авіабаза росіян на окупованому півострові.

1