В окупованому Криму пролунали потужні вибухи в районі авіабази "Бельбек" (відео)

Аеродром "Бельбек" розташований у Севастополі, біля мікрорайону Любимівка
Важливо
В окупованому Криму пролунали потужні вибухи в районі авіабази "Бельбек" (відео)
Аеродром “Бельбек” в окупованому Криму / Фото з мережі
19 Серпня 2022, 09:51
читать на русском

Пізно ввечері 18 серпня на аеродромі "Бельбек" в окупованому Криму пролунали вибухи. Ймовірно, що "бавовна" там не випадкова. Адже це найбільша авіабаза росіян на окупованому півострові.

Про це повідомляє телеграм-канал "НП Севастополь".

Вибухи місцеві жителі чули після 22:00 18 серпня. У "Бельбеку" російські окупанти організували одну зі своїх військових баз.

Місцеві жителі повідомляють про потужні вибухи у районі авіабази Бельбек у Криму, - йдеться у повідомленні.

Так званий "губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв стверджує, що над аеродромом Бельбек "засоби ППО збили безпілотний літальний апарат". За версією окупантів, це уже другий за вечір збитий у Криму безпілотник.

Журналіст Reuters із посиланням на джерела в окупованому Криму пише, що в районі аеродрому Бельбек пролунало щонайменше чотири вибухи.

Аеродром "Бельбек" в окупованому Криму / Фото з мережі

Російський телеграм-канал "ЧП Севастополь" повідомив, що в різних районах Севастополя було чути вибухи.

Очевидці повідомляють про низку вибухів в районі аеродрому Бельбек. Була чутна сирена, люди бачили машини МНС, які прямували туди, – йдеться в повідомленні.

Довідка. Аеродром "Бельбек" розташований у Севастополі, біля мікрорайону Любимівка. Після окупації півострова обслуговує лише літаки військово-космічних сил росії.

На аеродромі дислокується 38-й винищувальний авіаційний полк вс рф, озброєний 12 Су-27, 12 модернізованими Су-27СМ, трьома учбово-бойовими Су-27УБ і п'ятьма двомісними винищувачами Су-30М2, а також Севастопольський авіаційно-спілковий авіаційно-спуск.

Він може приймати й стратегічні бомбардувальники. Передусім Ту-22М3, Ту-160 та Ту-95МС. За даними ЗСУ, літаки саме цих моделей серії "Ту" систематично випускають ракети по Україні з території Чорного моря.

Аеродром має історичну цінність для України. У березні 2014 року російські окупанти захопили військову частину тактичної авіації у Бельбеку. Українські військові тимчасово повертали контроль над більшістю об'єктів на аеродромі. І зробили це без зброї. Бійці йшли під постріли автоматів та співали гімн України.

Нагадаємо, що радник голови Офісу президента Михайло Подоляк анонсував нові вибухи в окупованому Криму протягом 2–3 найближчих місяців. Ймовірно, по Кримському мосту, який Україна розглядає як законну військову мету.

Читайте також

1