Атака рашистів на Одеську область: загинув 10-річний хлопчик, двох дітей поранено

Також під вибуху загинули домашні тварини мешканців багатоповерхівки
Головне
Атака рашистів на Одеську область: загинув 10-річний хлопчик, двох дітей поранено
Обстріл Одеської області Фото: od.gp.gov.ua
1 Липня 2022, 12:48
читать на русском

Унаслідок ракетних ударів по селу Сергіївка Білгород-Дністровському району Одеської області загинув 10-річний хлопчик, іще двоє дітей, одному з яких 4 роки, поранено.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

У ніч на 1 липня війська країни-агресора здійснили ракетний обстріл Білгород-Дністровського району Одеської області. Внаслідок цього загинув 10-річний хлопчик, поранення отримали двоє дітей - 4 та 17 років, - ідеться в повідомленні.

СБУ повідомила, що невідкладно розпочала розслідування ракетного обстрілу цивільних об’єктів в Одеській області – наразі на місці воєнного злочину окупантів уже працюють слідчі Служби безпеки.

За даними відомства, ракетний удар окупанти завдали вночі літаками стратегічної авіації "Ту-22" – ворог вдарив трьома ракетами Х-22 по дев'ятиповерховому житловому будинку та двом базам відпочинку у Білгород-Дністровському районі.

Вже підтверджено загибель щонайменше 19 людей. Серед них – дві дитини. Госпіталізовано 38 людей, з яких – шість дітей та вагітна жінка. Одна дитина, яку дістали з-під завалів, знаходиться в комі. Ще 8 звернулися за медичною допомогою. З-під завалів врятовано 8 людей. У багатоквартирному будинку повністю зруйновано цілий під’їзд. Рятувальні роботи тривають, - кажуть в СБУ.

Речник Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив, що рятувальники завершили пошук тіл у багатоповерхівці на Одещині, у яку влучила ракета:

Будинок повністю пошкоджений з одного боку, знищено плити на поверхах, повідомили у ДСНС. Загалом у дев'ятиповерхівках проживало 150-160 осіб. Також у квартирах є загиблі тварини, переважно кішки, чути гавкіт собак, – написав він.

Водночас він додав, що під завалами на базі відпочинку, розташованої поряд, можуть бути люди.

Нагадаємо, вночі 1 липня 2022 року військові країни-агресора завдали ракетних ударів по курортному селищу у Білгород-Дністровському районі Одеської області. Ракетними ударами зруйновано 9-поверховий житловий будинок та будівлі бази відпочинку. Пошкоджено прилеглі будинки та автомобілі.

1