Аваков нахабно порушив обіцянку не штрафувати "євробляхерів" - Брагар

Кабмін погодив проєкт постанови щодо відповідальності власників авто на єврономерах
Аваков нахабно порушив обіцянку не штрафувати "євробляхерів" - Брагар
Євген Брагар Фото: facebook.com
29 Жовтня 2020, 17:19
читать на русском

Кабінет міністрів України погодив проєкт постанови, яка дозволяє притягувати до відповідальності власників номерів на європейській реєстрації.

Про це повідомив народний депутат від партії "Слуга Народу" Євгеній Брагар на своїй сторінці у Facebook.

При тому варто зазначити, що в грудні 2019 року було підписано меморандум між АвтоЄвроСилою та міністром МВС щодо не притягнення до відповідальності власників автомобілів на європейській реєстрації до прийняття Закону про доступне розмитнення. З усього вище зазначеного виходить, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нахабно порушив дану народу обіцянку не штрафувати євробляхерів до прийняття Закону про доступне розмитнення, - зазначив нардеп.

Читайте також

За його інформацією, у Верховній Раді зареєстровано ряд законопроектів, які дозволили б людям безперешкодно та доступно розмитнити свої авто, декілька з них - за авторством Брагара.

Я вважаю, що необхідно прийняти бодай один із запропонованих законопроектів. Мені не важливо, хто буде автором — я чи інший суб’єкт законодавчої ініціативи, головне, аби для українців автомобіль перестав бути предметом розкоші, а став засобом для пересування, - заявив Брагар.

Зазначається, що відповідальність за порушення строків ввезення авто у митному режимі транзиту становить 500 неоподатковуваних мінімумів (8,5 тисячі), за повторне порушення - 17 тисяч з позбавленням прав на рік з оплатним вилученням авто чи без такого.

Раніше повідомлялось, що власники "євроблях" не можуть вивезти авто, оскільки його одразу конфісковують, а розмитнення автомобіля по чинних ставках не звільняє від штрафу у розмірі 170 тисяч.

Євген Брагар раніше подав до ВР законопроекти, які направлені на створення можливості для пільгового ввезення автомобілів для окремих пільгових категорій громадян, а саме — багатодітних сімей, осіб з інвалідністю та учасників бойових дій.

1