В Україні знайшли спосіб продавати автомобілі з РФ: як оминають заборону

Запорізький автомобілебудівний завод оминає заборону шляхом складання напіврозібраних машин
В Україні знайшли спосіб продавати автомобілі з РФ: як оминають заборону
Ремонт авто (фото: Pexels)
19 Жовтня 2020, 10:52
читать на русском

Запорізький автомобілебудівний завод оминає заборону на ввезення автомобілів з Росії шляхом складання напіврозібраних машин.

Про це повідомляє Економічна правда.

У вересні ЗАЗ оголосив про початок виробництва автомобілів для місцевого ринку у співпраці з Groupe Renault. Відбулася онлайн-презентація нової моделі, яку збиратимуть на ЗАЗ – купе-кроссовер Renault Arkana.

Французька у цій моделі лише назва, бо Renault Arkana виготовляють на російському заводі "АвтоВАЗ". А "початок виробництва" на ЗАЗ – насправді є великовузловою збіркою, щоб оминути заборону на ввезення автомобілів з Росії, - пише автор.

Великовузлове складання – це коли завод-виробник поставляє у контейнерах вже готові до складання окремі агрегати та великі вузли.

Читайте також

Зазначається, що великовузлове складання часто використовується при імпорті автомобілів як спосіб обходу високих імпортних мит або акцизних зборів. Зазвичай митні ставки на деталі є нижчими, ніж на готовий автомобіль.

ЗАЗ входить до корпорації "Укравто", що належить українському бізнесмену Таріелу Васадзе. Він є засновником та співвласником "УкрАвтоВАЗу" – компанії, яка є офіційним імпортером автомобілів Lada в Україні.

Окрім Renault Arkana, яку презентували офіційно, на заводі у Запоріжжі так само збирають, щонайменше, чотири моделі російської LADA. Їх з початку цього року продають у дилерських мережах в Україні.

На самому заводі це виробництво не дуже афішують, зазначаючи, що проводять "аудит виробництва".

Менеджер компанії "Автоцентр на Теремках" зазначив, що в автосалоні є чотири моделі LADA – Vesta, X-Ray, Granta і Largus. Усі вони зібрані на ЗАЗ цього року.

Всі Лади, які зараз продаються в Україні, зібрані на ЗАЗ – і Largus, і Vesta, і X-Ray, і Granta, – розповів консультант.

Читайте також

Нагадаємо, що російські окупанти залізницею завозять нові танки Т-72Б в Україну. Бойовики за допомогою танків Т-64, які вже вичерпали свій ресурс, збираються демонструвати виконання Мінських домовленостей про відведення важкої техніки з окупованих територій Донецької та Луганської областей.

1