Аваков просить Нацбанк випустити монету на честь Василя Сліпака

Ініціаторами звернення Авакова стали українці Франції
Аваков просить Нацбанк випустити монету на честь Василя Сліпака
Василь Сліпак (скріншот відео)
23 Лютого 2021, 21:41
читать на русском

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся до Національного банку України з проханням випустити пам'ятну монету із зображенням загиблого на Донбасі оперного співака, Героя України Василя Сліпака.

Про це повідомив департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ.

Ініціаторами звернення Авакова (досьє Арсена Авакова) стали українці Франції, які хочуть вшанувати пам'ять загиблого у 2016 році соліста Паризької опери.

Спільна пам’ять про видатного українця, талант якого любили і цінували у Франції, дозволить поглибити культурну співпрацю між нашими країнами, - наголосив Аваков у зверненні до голови правління НБУ.

Читайте також

Довідка: Василь Сліпак (1974-2016) - український оперний співак (бас-баритон), соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник бойових дій під час війни на сході України, позивний "Міф". Був також одним із лідерів української громади Франції, членом Об'єднання українців Франції.

Тричі бував на фронті. Вперше поїхав на війну в травні 2015 року. Воював у Пісках у районі Донецького аеропорту. Брав участь у боях за Авдіївку у складі 1-ї окремої штурмової роти 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу. Повернувся пораненим.

Удруге поїхав на фронт у вересні 2015 року, у Водяне, на лінію зіткнення, в жовтні повернувся до Парижа. У червня 2016 року знову поїхав на Донбас. Планував залишитися там на пів року, але 29 червня 2016 року загинув у бою від кулі ворожого снайпера.

У лютому 2017 року Василю Сліпаку посмертно присвоєно звання Героя України.