Аваков відповів на слова Зеленського про покарання винних у "здачі Криму"

Міністр вважає, що у 2014 році українці зробили все, що могли
Аваков відповів на слова Зеленського про покарання винних у "здачі Криму"
Арсен Аваков (Фото: УНІАН)
23 Жовтня 2020, 19:37
читать на русском

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прокоментував заяву президента України Володимира Зеленського про відповідальність винних у "здачі Криму без бою" у 2014 році.

На його думку, слова президента були скоріше "політичною риторикою".

Я розрізняю політичну риторику і факти. А факти того часу говорили про те, що Україна має межу своїх можливостей і сил, щоб йти на ті чи інші кроки. І виходячи з цього слід оцінювати той час. І вважаю, що такі речі не є предметом публічних дебатів, а є предметом серйозного розбору ситуації. І після цього серйозного розбору можна буде зробити висновки: що могли, що не могли. Вважаю, що тоді українці зробили все, що могли, захищаючи себе, - цитує Авакова Інтерфакс-Україна.

Міністр також наголосив, що риторика, яку політики використовують під час передвиборної агітації, тільки загострює наявні проблеми.

Читайте також

І коли ми між собою сперечаємося про ці речі, ми маємо щоразу думати і знати, що у світі все непросто. У світі величезна кількість проблем, і всім Україна байдужа, крім нас самих. Тому коли ми один з одним сперечаємося і намагаємося один друга вколоти болючіше, а в риториці використовуємо іноді неприпустимі прийоми, ми маємо знати, що ми тим самим послаблюємо себе, - зауважив Аваков (досьє).

Нагадаємо, 20 жовтня у посланні до Верховної Ради Володимир Зеленський (досьє) заявив, що ті, хто "здав Крим" у 2014 році, мають понести відповідальність. При цьому він додав, що тут питання не у помсті, а питання - у справедливості.

Більше про виступ Володимира Зеленського у Верховній Раді - у матеріалі Парламент.UA "Слуги" аплодували стоячи: Зеленський розповів про успіхи президентства