Турчинов відповів Зеленському : мене не можна залякати

Ексглава РНБОУ не боїться переслідування через "здачу Криму"
Турчинов відповів Зеленському : мене не можна залякати
Олександр Турчинов Фото: facebook.com
20 Жовтня 2020, 20:51
читать на русском

Колишній секретар Ради національної безпеки і оборони України та глава штабу партії "Європейська солідарність" Олександр Турчинов заявив, що його не можна залякати кримінальними переслідуваннями.

Так він відреагував на заяву президента України Володимира Зеленського під час виступу у Верховній Раді України про те, що
ті, хто "здав Крим" у 2014 році, нестимуть відповідальність.

Виступаючи перед Верховною Радою, в своїй програмній промові Володимир Зеленський черговий раз дав наказ своїм кишеньковим слідчим розібратися з тими, хто "без бою віддав Крим". Дивно чути подібну войовничу риторику від людини, яка весь час свого перебування на посаді Верховного Головнокомандувача все робить, щоб ухилитись від будь-якого, навіть локального, бою з ворогом, від того, щоб звільнити хоча б метр української землі, - заявив Турчинов.

Читайте також

Відповідачи на слова президента, Турчинов заявив, що залякування кримінальними переслідуваннями він проходив і в часи Януковича, і в часи Кучми.

Мені є про що свідчити. Я готовий в деталях розповісти, як в тих жахливих умовах ми врятували країну, як придушили сепаратистські заколоти від Харкова до Одеси, як реанімували Збройні сили, як зупинили просування ворога на захід і почали звільнення нашої землі, - сказав політик.

Він також закликав Зеленського продемонструвати свою спроможність захистити країну від агресії і звільнити Крим сьогодні.

Легітимний верховний головнокомандувач, який має свою більшість у парламенті, свій Кабмін, боєздатну армію в 2020 році, на відміну від 2014 року (коли всього цього не було і доводилося створювати фактично з нуля), – не має жодних правових, політичних, військово-технічних та кадрових обмежень для виконання конституційних вимог щодо оголошення війни та захисту країни від агресії і звільнення Криму. Це ж достатньо логічно. Раз у 2014 році "погана" влада не була здатна дати бій російським загарбникам в Криму, то у 2020 році "гарна та мужня" влада продемонструє всьому світу, як треба воювати і дасть бій "іншій стороні", - зазначив Турчинов.

Читайте також

Нагадаємо, 20 жовтня у посланні до Верховної Ради Володимир Зеленський заявив, що ті, хто "здав Крим" у 2014 році, мають понести відповідальність. При цьому він додав, що тут питання не у помсті, а питання - у справедливості.

Більше про виступ Володимира Зеленського у Верховній Раді - у матеріалі Парламент.UA "Слуги" аплодували стоячи: Зеленський розповів про успіхи президентства

1