Аварія газопроводу під Чабанами: відома причина

На ділянці газопроводу біля Чабанів були дотримані норми стосовно охоронних зон і вдалося уникнути жертв
Аварія газопроводу під Чабанами: відома причина
Фото: Український репортер
25 Вересня 2020, 16:11
читать на русском

ТОВ "Оператор ГТС України" припускає, що найімовірніша причина розгерметизації на газопроводі біля смт. Чабани – невідповідної якості зварне з’єднання.

Про це заявила пресслужба компанії

Станом на сьогодні газопровід КЗУ-1 відновлений для транспортування газу в штатному режимі, аварійно-відновлювальні роботи на пошкодженій ділянці біля смт Чабани Київської області були проведені в установлений термін та завершені 18 вересня. Наразі продовжує працювати Комісія з розслідування причин інциденту, але виходячи з уже зібраної інформації, з високою ймовірністю можна констатувати, що розгерметизація сталась через невідповідної якості зварне з’єднання, допущене при будівництві газогону, – прокоментував головний інженер ТОВ "Оператор ГТС України" Юрій Зябченко.   

Оператор ГТС вже передбачив заходи, щоб унеможливити виникнення подібних інцидентів. Також повідомив, що протягом серпня-вересня проводить пілотний проєкт з дистанційного зондування поверхні над газопроводами безпілотними літальними апаратами з метою пошуку місць потенційних витоків. 

Читайте також

Якщо тестові польоти підтвердять заявлену ефективність такого обладнання, ми однозначно розширимо спектр діагностики лінійної частини ГТС додатковим інноваційним методом, - заявили в ОГТСУ.

Нагадаємо, що 15 вересня поблизу населеного пункту Чабани Київської області стався вибух магістрального газопроводу високого тиску, що качає газ на Європу.

З 00.20 жителі Васильківського району Київської області, особливо з сіл Іванковичі, Хотів, Чабани, чули гучний низькочастотний шум, що нагадував звук від горіння газу. На щастя, обійшлося без жертв.

1