Надзвичайники перевірили повітря після аварії на "РівнеАзот": висновки

Вміст діоксиду азоту у повітрі - у межах норми
Головне
Надзвичайники перевірили повітря після аварії на "РівнеАзот": висновки
Екологічний контроль Фото: ДСНС
21 Липня 2021, 08:33
читать на русском

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила про наслідки аварії на території ПАТ "РівнеАзот".

За даними надзвичайників, моніторинг стану повітря на території ПАТ і у найближчих населених пунктах здійснюється в цілодобовому режимі.

Станом на 6 год. 21 липня жодної загрози населенню та навколишньому середовищу немає, - кажуть у Службі порятунку.

Зазначається, що експерти провели заміри повітря в навколишніх населених пунктах (с. Караєвичі, с. Городок, с. Обарів Рівненського району та мікрорайон Ювілейний м. Рівне) і не виявили перевищення гранично допустимих концентрацій хімічно-небезпечних речовин (на цій території вміст діоксиду азоту 0,031 – 0,074 мг/кубометрів при гранично допустимій концентрації 0,2 мг/кубометрів та оксиду азоту 0,029 – 0,048 мг/кубометрів, при гранично допустимій концентрації – 0,4 мг/кубометрів.

Нагадаємо, 20 липня близько 17:00 поблизу м. Рівне на території заводу ПАТ "РівнеАзот" у цеху виробництва азотної кислоти сталася розгерметизація трубопроводу та разовий викид незначної кількості нітрозних газів на територію заводу (нітрозні гази – використовуються для очищення газів від оксидів азоту при виробництві концентрованої азотної кислоти).

Концентрація окису азоту в повітрі на території підприємства становила 0,5 – 0,8 мг/куб.м. при гранично допустимій концентрації – 1,5 мг/куб.м..

Читайте також

1