Авіакатастрофа в Індонезії: витягли з моря першу чорну скриньку

Її передали для подальшого розслідування
Авіакатастрофа в Індонезії: витягли з моря першу чорну скриньку
Уламки індонезійського літака (фото: ЕРА)
12 Січня 2021, 16:51
читать на русском

В Індонезії дайверська команда дістала з дна моря першу чорну скриньку літака Boeing 737-524, який розбився одразу після зльоту з Джакарти.

Про це повідомляє Detik.

Бортовий самописець доставили в порт Північної Джакарти, де показали журналістам. На кадрах видно заповнений водою прозорий контейнер, всередині якого знаходиться помаранчевий корпус чорної скриньки.

Скриньку передадуть у Національний комітет з безпеки на транспорті для подальшого розслідування авіакатастрофи.

Читайте також

Нагадаємо, 9 січня Індонезійські диспетчери втратили зв`язок із пасажирським літаком Boeing 737-500 над Яванським морем, який летів з Джакарти до Понтіанаку.

Пізніше Авіакатастрофу підтвердила влада Індонезії та розпочала рятувальну операцію. Як відомо, на борту літака перебували 56 пасажирів та 6 членів екіпажу.

Після зльоту лайнер вирушив у бік Яванского моря і встиг піднятися на висоту понад три кілометри, після чого приблизно за хвилину опустився практично до рівня моря після чого зв'язок з ним припинився. Зазначалося, що літак не передавав сигнал тривоги.

11 січня в Індонезії ідентифікували першого загиблого - 29-річного пасажира, що проживав в Джакарті.

Керівник відділу розслідування авіаційної безпеки Національної комісії з безпеки на транспорті (KNKT) Нуркахіо Утомо вважав, що лайнер міг розбитися при ударі об воду.