Австралійці заплатять $70 тисяч за повернення дому своїх собак та котів

Чотирилапі повернуться додому з канадського Ванкувера, де пробули майже рік через коронавірусний карантин
Австралійці заплатять $70 тисяч за повернення дому своїх собак та котів
Кіт і пес (Фото з відкритих джерел)
4 Листопада 2020, 01:00
читать на русском

Декілька австралійських сімей, які через пандемію COVID-19 майже рік не бачили своїх домашніх улюбленців, замовили для них чартер з Канади до Австралії за 100 тисяч австралійських доларів ($70 тисяч).

Про це повідомило австралійське видання Nine News.

Власники псів і котів прилетіли до Канади разом із тваринами перед початком пандемії. Однак додому їм прийшлося повертатися без чотирилапих членів родин, оскільки це було заборонено умовами карантину для тварин.

Читайте також

Канадські та австралійські компанії-перевізники вирішили допомогти господарям тварин і погодилися перевезти 70 котів і собак з Ванкувера до Мельбурна. Перевезення однієї тварини коштуватиме від $10 до $12 тисяч, однак власники погодилися заплатити ці гроші, щоби побачити своїх улюбленців вдома.

Не можна їх покинути. Вони члени нашої сім’ї, і ми сумуємо за ними, - прокоментував ситуацію власник мопса і тер’єра Алан Сміт, за переліт яких він заплатить 17 тисяч австралійських доларів.

Нагадаємо, ДНК-аналіз решток давніх собак показав, що людина почала їх приручати 11 тисяч років тому, задовго до одомашнення інших свійських тварин. Найперші домашні собаки виконували функції компаньйона людини, а вже потім навчилися сторожити житло і допомагати на пасовищах та полюваннях.

1