Автівка керівництва Нацполіції Одещини збила жінку на пішоходному переході, а ДТП намагались приховати

Жінку доставили до лікарні, щоб їй діагностували побутову травму
Автівка керівництва Нацполіції Одещини збила жінку на пішоходному переході, а ДТП намагались приховати
Автомобіль, поліція Фото: УНІАН
7 Грудня 2021, 20:53
читать на русском

Автівка керівництва Нацполіції Одеської області збила жінку на пішохідному переході, а водій намагався приховати ДТП.

Про це повідомила Державне бюро розслідувань.

Зазначається, що працівники ДБР за сприяння внутрішньої безпеки Нацполіції розслідують обставини аварії за участю службового автомобіля в.о. заступника начальника поліції Одещини, в результаті якої травмувалась жінка.

3 грудня 2021 року в Одесі службовий автомобіль Нацполіції проїхав перехрестя на червоний сигнал світлофора та збив жінку на пішохідному переході. Водій про інцидент не повідомив та не дозволив лікарям госпіталізувати потерпілу з місця аварії, аргументувавши, що самостійно доправить жінку до лікарні, - йдеться у повідомленні.

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху (ч. 1 ст. 286 КК України) відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Наразі встановлюються особи, причетні до злочину. Досудове розслідування триває.

Як повідомило видання "Думська", того дня за кермом службового автомобіля Hyundai Sonata перебував інспектор управління патрульної поліції на Одещині. Також у салоні, крім нього, був в.о. заступника начальника ГУНП, колишній начальник патрульної поліції Олександр Гостищев та в. о. начальника одного з управлінь ГУНП. Прямували вони до Чорноморська, де відбувалась сутичка між активістами та поліціянтами.

Об 11:55 автомобіль збив жінку похилого віку на перетині вулиць Ангарської та Магістральної в Авангарді. Поліціянти залишили місце події та доправили потерпілу до однієї з міських лікарень Одеси, де наполягали, що їй діагностували побутову травму. Потім Гостищев намагався провести ще низку заходів, аби приховати факт ДТП.

"Думська" пише, що Гостищев також фігурує ще в одному кримінальному провадженні - перевищенні службових повноважень у 2020 році. Після початку пандемії COVID-19 він затримав підприємця, який нібито порушив карантин, застосувавши силу. Гостищев разом із напарником зламали бізнесменові два ребра, і тому довелось лікуватись у медзакладі.

Нагадаємо, що Галицький районний суд Львова виправдав народного депутата Олександра Юрченка, який влаштував ДТП у Львові на незадекларованому авто. Йому інкримінували статтю про управління транспортним засобом в стані наркотичного сп'яніння.

Читайте також

1