Суд Львова виправдав нардепа Юрченка за ДТП "під кайфом"

Нардеп стверджує, що його намагались спровокувати та підставити правоохоронці
Суд Львова виправдав нардепа Юрченка за ДТП "під кайфом"
Народний депутат Олександр Юрченко (фото: Facebook)
30 Листопада 2021, 16:22
читать на русском

Галицький районний суд Львова виправдав народного депутата Олександра Юрченка, який влаштував ДТП у Львові на незадекларованому авто. Йому інкримінували статтю про управління транспортним засобом в стані наркотичного сп'яніння.

Про це Юрченко написав на своїй сторінці у Facebook та розповів, що отримав повне рішення суду. У ньому йдеться про відсутність в його діях ознак адміністративного правопорушення, а саме перебування під станом наркотичного сп'яніння, керуючи автомобілем.

Фото зі сторінки Юрченка у Facebook

За його словами, правоохоронці намагались спровокувати та підставити народного обранця. Також Юрченко опублікував відео, де він вимагає, аби його кров взяли на аналіз, але лікар відмовляється.

Разом з постановою суду публікую відео, де правоохоронці намагаються мене спровокувати та обговорюють можливість як підставити народного депутата. Також публікую відео де я вимагаю взяти в мене аналіз крові, а у відповідь чую від лікаря, що тести треба кращі закуповувати і кров брати в мене ніхто не збирається. Якщо таке сталося значить комусь це було вигідно. Але справедливість є і за неї варто боротися! Нагадаю в так званому "ДТП" я теж не винен!, - наголосив нардеп.

Юрченко наголосив, що власним прикладом показав, як недосконало працює система, а звичайні люди стають її жертвами.

Нагадаємо, 8 липня близько 14:10 народний депутат Олександр Юрченко скоїв ДТП, коли виїжджав зі стоянки готелю заднім ходом. На площі Міцкевича Юрченко на авто Ford Mustang не переконався у безпечності маневру та в'їхав заднім ходом в автівку Volkswagen Jetta, яка рухалась головною дорогою.

Водій іншої автівки Всеволод Боровець розповів, що після зіткнення нардеп намагався втекти, але через затор у нього не вийшло виїхати. Постраждалий почав знімати все на камеру, але нардеп накинувся на нього та забрав телефон. Згодом приїхала поліція, яка провела тест на наркотики.

За словами нардепа Гео Лероса, Юрченко перебував під кайфом від амфетаміну. У його крові також були залишки марихуани та кокаїну. Наступного дня, 9 липня, народний депутат Олександр Юрченко написав заяву до поліції про напад водієм іншого автомобіля, в який в'їхав заднім ходом.

Читайте також

1