"Слузі народу" Юрченку повідомили про підозру

Правоохоронці зафіксували на відео, як він вимагав та взяв хабар
Важливо
"Слузі народу" Юрченку повідомили про підозру
Народний депутат Олександр Юрченко (фото: Facebook)
17 Вересня 2020, 16:21
читать на русском

Народному депутату від партії "Слуга народу" Олександру Юрченку офіційно повідомили про підозру в отриманні хабара. Про це повідомила пресслужба Спеціальна антикорупційна прокуратура.

Читайте також: За хабарництво буде дуже боляче: Зеленський відреагував на справу "слуги" Юрченка

"17 вересня 2020 року прокурором САП за дорученням Генерального прокурора повідомлено про підозру народному депутату України — члену комітету ВР України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг в отриманні неправомірної вигоди з використанням законних повноважень та обов’язків", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що дії Юрченка кваліфікували за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 та ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України.

Зазначається, що детективи НАБУ встановили, що "народний депутат у завуальованій формі попросив надати йому через посередника хабар сумою 13 тис. доларів за внесення пропозицій до законопроєкту та у подальшому 200 тис. доларів для підкупу народних депутатів-членів Комітету за голосування за подані ним пропозиції".

Правоохоронці зафіксували факт передавання хабара.

Раніше генпрокурорка Венедіктова підписала підозру Юрченку.

Читайте також матеріал "Парламент UA": Всім байдуже: чим закінчиться корупційний скандал у "Слузі народу"

Нагадаємо, 14 вересня Національне антикорупційне бюро України викрило на хабарі помічника народного депутата від "Слуги народу" Олександра Юрченка. Та показало відео з доказами хабарництва нардепа Юрченка.

У зв’язку з цим нардеп добровільно вийшов з фракції на час розслідування. Юрченко обіймає посаду голови підкомітету Ради з питань поводження з побутовими відходами комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

16 вересня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Івану Фіщенко, якого НАБУ підозрює у хабарництві та змові з Юрченком.

1