Венедіктова все ж знайшла підстави та підписала підозру нардепу Юрченку

Депутата підозрюють у корупції
Головне
Венедіктова все ж знайшла підстави та підписала підозру нардепу Юрченку
Народний депутат Олександр Юрченко (фото: Facebook)
17 Вересня 2020, 11:32
читать на русском

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова вже знайшла підстави та підписала підозру народному депутату від "Слуги народу" Олександру Юрченку, якого НАБУ вважає причетним до корупційних схем у Верховній Раді та в отриманні хабара.

Про це Венедіктова написала на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Ми разом із прокурорами САП у цій справі провели декілька годин над вивченням матеріалів (підкреслюю - МАТЕРІАЛІВ, а не довідок або чернеток, складених від мого імені) цього кримінального провадження, в результаті я ухвалила рішення і, відповідно - одночасно відповідальність, підписати народному депутату підозру і клопотання про обрання запобіжного заходу - тримання під вартою", - повідомила вона.

"Я хочу зробити важливий акцент: генеральний прокурор не працює секретарем ані детективів НАБУ, ані прокурорів САП. Це не тільки моє право вивчати матеріали справи (а не довідки чи окремі частини нсрд), це і мій обов‘язок, встановлений законом, і я маю чіткий намір це робити завжди", - додала вона.

Читайте також матеріал "Парламент UA": Всім байдуже: чим закінчиться корупційний скандал у "Слузі народу"

Нагадаємо, 14 вересня Національне антикорупційне бюро України викрило на хабарі помічника народного депутата від "Слуги народу" Олександра Юрченка. Та показало відео з доказами хабарництва нардепа Юрченка.

У зв’язку з цим нардеп добровільно вийшов з фракції на час розслідування. Юрченко обіймає посаду голови підкомітету Ради з питань поводження з побутовими відходами комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

16 вересня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Івану Фіщенко, якого НАБУ підозрює у хабарництві та змові з Юрченком.

1