ВАКС залишив без змін запобіжний захід нардепу Юрченку

За підозрюваного внесено заставу у повному обсязі - 3 001 656 грн
ВАКС залишив без змін запобіжний захід нардепу Юрченку
Народний депутат Олександр Юрченко (фото: Facebook)
8 Жовтня 2020, 21:40
читать на русском

Суд залишив у силі запобіжний захід народному депутатові України Олександру Юрченку, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди за внесення пропозицій до законопроекту "Про управління відходами".

Про це повідомляє пресслужба ВАКС у четвер, 8 жовтня.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила в силі запобіжний захід народному депутатові України Ю. у вигляді тримання під вартою до 09.11.2020, з альтернативою внесення застави у розмірі 3 001 656 грн, - йдеться у повідомленні.

8 жовтня Апеляційна палата розглянула апеляційну скаргу захисника підозрюваного Ю. на ухвалу слідчого судді від 21.09.2020 про застосування запобіжного заходу. За результатами судового розгляду суд залишив у силі ухвалу слідчого судді.

Підозрюваному інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України.

Читайте також

За версією слідства народний депутат України - голова підкомітету з питань поводження з побутовими відходами Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг через пособника мав отримати неправомірну вигоду за внесення пропозицій до законопроекту "Про управління відходами" № 2207-1-д від 04.06.2020, який було прийнято у I читанні 21.07.2020, зокрема, ухвалення низки законодавчих ініціатив щодо надання підприємствам, які здійснюють утилізацію сміття, "зеленого тарифу" на продаж електроенергії.

Оскільки за підозрюваного внесено заставу у повному обсязі, на нього покладено такі зобов'язання: носити електронний засіб контролю, прибувати до детектива за першим викликом, повідомляти про зміну місця проживання та роботи, здати документи для виїзду за кордон, - повідомляє пресслужба.

Рішення набрало законної сили з моменту його проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Термін дії запобіжного заходу Юрченку закінчується 9 листопада 2020 року.

Читайте також

Нагадаємо, що 14 вересня Національне антикорупційне бюро України викрило на хабарі помічника народного депутата від "Слуги народу" Олександра Юрченка. Та показало відео з доказами хабарництва нардепа Юрченка. У зв’язку з цим нардеп добровільно вийшов з фракції на час розслідування.

16 вересня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Івану Фіщенко, якого НАБУ підозрює у хабарництві та змові з Юрченком.

21 вересня Вищий антикорупційний суд України взяв під варту народного депутата Олександра Юрченка із можливістю вийти під заставу у розмірі 3 млн 1656 грн.

25 вересня нардеп вніс заставу і вийшов із СІЗО.