Разумков сподівається, що Юрченко складе депутатський мандат через скоєну ДТП

З цим депутатом пов'язано дуже багато скандалів
Разумков сподівається, що Юрченко складе депутатський мандат через скоєну ДТП
Дмитро Разумков (Фото: Верховна Рада України)
12 Липня 2021, 11:20
читать на русском

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков висловив сподівання, що народний депутат Олександр Юрченко, який 8 липня скоїв ДТП у Львові нібито у стані наркотичного сп'яніння, складе мандат і займатиметься чимось іншим.

Про це Разумков сказав в етері програми "Подробиці тижня", передає Укрінформ.

Соромно за те, що відбувається, за те, що роблять деякі наші колеги. Закон має бути один для всіх і він буде таким. Я сподіваюся, що людина дійде думки, що треба полишити депутатський мандат і почати займатися чимось іншим, тому що дуже багато скандалів, пов‘язаних із цим депутатом, - зазначив він.

Спікер парламенту нагадав про кримінальну справу в НАБУ щодо підозри про хабарництво Юрченка. Втім, справу поки не довели до суду.

Разумков сподівається, що будь-який нардеп, якщо він порушує закон, отримає вирок. Тоді вже є механізм, згідно з яким, депутат може втратити мандат.

Водночас голова ВР висловив переконання, що потрібно шукати механізми, "як змінити законодавство і, можливо, навіть Конституцію". Оскільки, за його словами, саме в Основному Законі зазначені підстави, на яких депутат може втратити мандат.

Це треба для того, щоб такі народні депутати не ганьбили Верховну Раду, - сказав Разумков.

Контекст. У Львові 8 липня близько 14:10 народний депутат Олександр Юрченко скоїв ДТП, коли виїжджав з парковки готелю заднім ходом. На площі Міцкевича Юрченко на авто Ford Mustang не переконався у безпечності маневру та в'їхав заднім ходом в автівку Volkswagen Jetta, яка рухалась головною дорогою.

Водій іншої автівки Всеволод Боровець розповів, що після зіткнення нардеп намагався втекти, але через затор у нього не вийшло виїхати.

Постраждалий почав знімати все на камеру, але нардеп накинувся на нього та забрав телефон. Згодом приїхала поліція, яка провела тест на наркотики.

За словами нардепа Гео Лероса, Юрченко перебував під кайфом від амфетаміну. У його крові також були залишки марихуани та кокаїну.

Наступного дня, 9 липня, народний депутат Олександр Юрченко написав заяву до поліції про напад водієм іншого автомобіля, в який в'їхав заднім ходом.

Читайте також

1