Азербайджан: ВС Вірменії порушили домовленість про припинення вогню

Незважаючи на домовленість про припинення вогню, підрозділи армії Вірменії обстріляли два райони Азербайджану
Азербайджан: ВС Вірменії порушили домовленість про припинення вогню
Фото: Прокуратура Азербайджану
10 Жовтня 2020, 14:05
читать на русском

Міністерство оборони Азербайджану повідомило про обстріл територій Тертерського і Агдамського районів з боку збройних сил Вірменії.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті відомства.

Територія Тертерського і Агдамського районів обстрілюються противником, - зазначають у Міноборони.

Нагадаємо, бої на лінії зіткнення в Карабасі почалися 27 вересня. Вірменія і Азербайджан звинувачують один одного в розв'язуванні військових дій, в Карабасі повідомляють про артилерійські обстріли мирних населених пунктів невизнаної республіки, включаючи її столицю Степанакерт. Вірменія оголосила військовий стан і - вперше - загальну мобілізацію, стверджуючи, що активну підтримку Баку надає Анкара. В Азербайджані ввели часткову мобілізацію.

Читайте також

У ніч на 10 жовтня Вірменія і Азербайджан прийняли заяву за підсумками консультацій в Москві, сторони узгодили припинення вогню з 12:00 10 жовтня в гуманітарних цілях для обміну полоненими, а також тілами загиблих.

Сторони проведуть обмін військовополоненими, іншими утримуваними особами і тілами загиблих, за посередництва Міжнародного Комітету Червоного Хреста і відповідно до критеріїв цієї організації.

Крім цього, Баку і Єреван за посередництва співголів Мінської Групи ОБСЄ на основі базових принципів врегулювання приступають до переговорів з метою якнайшвидшого досягнення мирного врегулювання і підтверджують незмінність формату переговорного процесу.

1