Азербайджан заявив про взяття міста Шуша в Нагірному Карабасі

Вірменія спростувала заяву президента Азербайджану
Азербайджан заявив про взяття міста Шуша в Нагірному Карабасі
Прапор Азербайджану (фото: з відкритих джерел)
8 Листопада 2020, 20:37
читать на русском

Військові Азербайджану взяли під контроль місто Шуша в Нагірному Карабасі, заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв у зверненні до нації.

Дата 8 листопада назавжди увійде в історію нашої країни. Збройні сили взяли під контроль Шушу. Ми здобули цю перемогу на полі бою, а не за столом переговорів. Переговори виявилися безглуздими, - цитує ТАСС Алієва.

За словами лідера Азербайджану, "28 років Шуша була під окупацією".

Читайте також

Офіційний представник Міністерства оборони Вірменії Арцруни Ованесян спростував заяву президента Азербайджану Ільхама Алієва про взяття міста.

Бої в Шуші тривають, чекайте і вірте нашої армії, - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, 27 вересня на лінії зіткнення в Нагірному Карабасі почалися військові зіткнення. Влада невизнаної республіки заявили про артилерійський обстріл з боку Азербайджану і про жертви серед мирного населення.

Читайте також

У загостренні конфлікту Баку і Єреван звинувачують один одного: Міноборони Вірменії стверджує про ракетний і повітряний удар по Карабаху з боку Азербайджану, а в азербайджанському міністерстві оборони кажуть про масштабні провокації з боку вірменських військових. Вірменські влади на тлі загострення ситуації ввели військовий стан в країні і оголосили про мобілізацію резервістів. Азербайджан також вирішив ввести воєнний стан на всій території країни і почав часткову мобілізацію.

Суперечка між Баку і Єреваном навколо приналежності Нагірного Карабаху триває з лютого 1988 року. Тоді регіон оголосив про вихід зі складу Азербайджанської РСР. Під час збройного конфлікту 1992-1994 років Азербайджан втратив контроль над Нагірним Карабахом і сімома прилеглими до нього районами. Росія, США і Франція є співголовами Мінської групи ОБСЄ, яка займається питанням врегулювання конфлікту.