47 мирних жителів Азербайджану загинули з початку конфлікту в Нагірному Карабасі

Поранення отримали 222 особи
47 мирних жителів Азербайджану загинули з початку конфлікту в Нагірному Карабасі
Фото: Прокуратура Азербайджану
16 Жовтня 2020, 12:12
читать на русском

Генпрокуратура Азербайджану повідомила про збільшення до 47 осіб кількості загиблих серед цивільного населення з азербайджанської сторони з початку ескалації ситуації в Нагірному Карабасі, поранення отримали 222 особи.

В результаті обстрілу вірменською стороною населених пунктів з 27 вересня по даний час загинули 47 мирних жителів, поранено 222, - йдеться у повідомленні відомства.

За даними прокуратури, завдано збитків 301 цивільному об'єкту, пошкоджено 1 669 приватних будинків і 84 житлових будинків.

Читайте також

У той же час Міноборони невизнаної Нагірно-Карабахської республіки повідомило про ще 29 загиблих військовослужбовців за добу.

Згідно з опублікованими 15 жовтня списками міноборони НКР, число загиблих військових становило понад 600.

Бої на лінії зіткнення в Нагірному Карабасі почалися 27 вересня. Вірменія і Азербайджан звинувачують один одного в розв'язуванні військових дій, в Нагірному Карабасі повідомляють про артилерійські обстріли мирних населених пунктів невизнаної республіки, включаючи її столицю Степанакерт.

Читайте також

Вірменія оголосила військовий стан і - вперше - загальну мобілізацію, стверджуючи, що активну підтримку Баку надає Анкара. В Азербайджані ввели часткову мобілізацію.

Азербайджан заявив, що повернеться до режиму припинення вогню в Нагірному Карабаху за умови, якщо Вірменія надасть графік виведення своїх військовослужбовців з окупованих територій.

1