Багатодітним родинам, що евакуювалися, видаватимуть ноутбуки

Гаджети призначені для онлайн-навчання дітей
Багатодітним родинам, що евакуювалися, видаватимуть ноутбуки
Залізниця, потяг, евакуація Фото https://t.me/UkrzalInfo
24 Серпня 2022, 13:58
читать на русском

Багатодітним українським родинам, що евакуювалися з небезпечних регіонів, видаватимуть ноутбуки.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій  Ірина Верещук в етері телемарафону єдиних новин.

Ми вирішили, як міністерство, знайти можливість багатодітній сім’ї, яка переїде, дати ноутбук, щоб діти могли навчатися. Нам треба, щоб діти навчалися, розвивалися. Кожна багатодітна родина отримає ноутбук, - запевнила вона.

Верещук нагадала, що українська влада при евакуації забезпечує безплатний транспорт, підшуковую житло, надає харчування та забезпечує медичний догляд.

Плюс, ми виплачуємо одноразову допомогу, як тільки людина сідає в потяг, оформляємо довідку ВПО… А також, на пероні по прибуттю, виплачуємо відразу 2200 грн або, в залежності від людини, якщо вона з інвалідністю, то 3000. Перша одноразова виплата завжди є, - додала Верещук.

Нагадаємо, 2 серпня в Донецькій області почалася обов'язкова евакуація населення. На рівні держави створили евакуаційний штаб, зокрема, з Донецької області мають виїхати понад 50 тисяч дітей та понад 200 тисяч дорослих.

1