Байден підписав укази про протидію зміні клімату

Президент США заборонив буріння нафтових свердловин на громадських землях
Байден підписав укази про протидію зміні клімату
Джо Байден (Фото: Evan Vucci / AP)
28 Січня 2021, 15:44
читать на русском

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав укази, які спрямовані на протидію зміні клімату.

Як повідомляє Reuters, йдеться, зокрема, про припинення видачі в оренду громадських земель або територій прибережних вод для буріння нафтових свердловин.

На мій погляд, ми вже чекали занадто довго, перш ніж зайнятися кліматичною кризою. Ми не можемо більше чекати, - заявив президент перед тим, як підписати документи.

Видання зазначає, що підписані Байденом укази визначають напрямок програми президента в області захисту навколишнього середовища, контрастуючи з політикою його попередника Дональда Трампа. Останній, вказує агентство, прагнув максимізувати видобуток нафти, газу і вугілля в США шляхом скасування нормативних обмежень і пом'якшення екологічних стандартів.

Читайте також

Президент також доручив до 2030 року подвоїти обсяг виробництва відновлюваної енергії та забезпечити збереження 30% федеральних земель і водних ресурсів. Джо Байден також підтвердив намір провести в День Землі - 22 квітня - саміт з питань клімату за участю світових лідерів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден в день інавгурації скасував кілька указів свого попередника Дональда Трампа.

Також Байден підписав указ, який, зокрема, передбачає заміну всього урядового автопарку електромобілями американського виробництва.

1