Байден відновив підписку на ЗМІ, від яких відмовився Трамп

Перші примірники газет принесли в овальний кабінет
Байден відновив підписку на ЗМІ, від яких відмовився Трамп
Джо Байден (Фото: Evan Vucci / AP)

Президент США Джо Байден вже відновив підписку на The New York Times і Washington Post. Його попередник Дональд Трамп під час правління вважав їх фейковими новинами.

Про це повідомляє видання The Hill.

Як відомо, перші примірники прибули у четвер вранці, у перший повний робочий день Байдена на посаді президента.

Зазначимо, Трамп скасував підписку на дві найбільші газети США ще у жовтні 2019 року через свою давню ворожнечу з медіа. У той час Трамп характеризував їх як "fake news".

Читайте також

Поки Трамп був у Білому домі в The New York Times і Washington Post стався сплеск передплатників і читацької аудиторії, що зробило їх репортерів медійними зірками. Ці газети приділяли велику увагу фактчекінгу заяв Трампа і нерідко викривали його у брехні.

На першій пресконференції новий прессекретар Білого дому Джен Псакі заявила, що одним з головних пріоритетів є "відновлення довіри з американським народом".

Коли президент Байден попросив мене виступити в цій ролі, ми говорили про важливість відновлення правди і прозорості в залі для брифінгів, і він попросив мене переконатися, що ми будемо інформувати про всю політику адміністрації Байдена-Харріс і про роботу команди, - додала Псакі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден в день інавгурації скасував кілька указів свого попередника Дональда Трампа.

1