Байден впевнений, що Путін вирішив напасти на Україну та дійде до Києва

Наразі Москва може обрати шлях дипломатії для врегулювання ситуації
Важливо
Байден впевнений, що Путін вирішив напасти на Україну та дійде до Києва
Джо Байден Фото: сторінка Joe Biden у Фейсбуці
19 Лютого 2022, 11:12
читать на русском

Президент США Джо Байден заявив, що російський лідер Володимир Путін вже ухвалив рішення напасти на Україну. При цьому до російського військового вторгнення можна все вирішити дипломатичним шляхом.

Про це глава США сказав під час брифінгу, який провів 18 лютого о 23:00 (за київським часом).

Я впевнений, що він (Путін - ред.) прийняв рішення. У мене є причини так вважати, - сказав Байден, відповідаючи на запитання, чи Путін вирішив розпочати агресію проти України.

За його словами, поки не почалось військове вторгнення, Москва може обрати шлях дипломатії для врегулювання ситуації: "Ще не пізно піти на деескалацію та повернутися за стіл переговорів".

Також Байден наголосив, що Росія може вже найближчими днями напасти на Україну, і якщо це станеться, то Київ теж зазнає атаки.

Відповідаючи на запитання, які є докази того, що Путін вже ухвалив рішення вдертися до України, Байден послався на "значні розвідувальні можливості" США.

Ми говоримо про плани РФ голосно і постійно. Але не тому, що хочемо конфлікту. Ми робимо все, що в наших силах, щоб прибрати будь-яку причину для Росії виправдати свої дії щодо вторгнення в Україну, - сказав президент США.

Нагадаємо, що Тристороння контактна група (ТКГ) не зібралася 18 лютого на позачергове засідання на тлі загострення ситуації на Донбасі. Представники окупаційної влади відмовилися від зустрічі.

Читайте також