Бойовики "Л/ДНР" хочуть евакуювати мирне населення в Росію

Окупаційна влада проводить масову мобілізацію чоловіків
Бойовики "Л/ДНР" хочуть евакуювати мирне населення в Росію
Російська військова техніка Фото: facebook.com/mod.mil.rus
18 Лютого 2022, 16:42
читать на русском

Ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін  заявив про евакуацію населення до Росії, яка розпочалась 18 лютого.

Про це глава так званої Донецької народної республіки сказав у відеозвернення, яке публікують окупаційні та російські ЗМІ та Telegram-канали.

За його словами, спочатку будуть евакуювати жінок, дітей та людей похилого віку. Мешканців окупованих територій прийматиме Ростовську область, а перехід через пункти пропуску на кордоні буде пришвидшено.

Таку ж саму заяву зробив і ватажок бойовиків "ЛНР" Леонід Пасічник та закликав людей виїжджати до Росії. За його словами, Росія готова забезпечити організований прийом і розміщення на своїй території жителів окремих районів Луганської області.

Водночас на території окупованих територій Луганської та Донецької областей продовжується мобілізація. Як пишуть очевидці у соцмережах, чоловіків та хлопців знімають з автобусів та забирають. Пасічний також закликав "всіх, хто здатний тримати в руках зброю, встати на захист своєї землі".

Як пише російське видання ТАСС, прессекретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що не має інформації про евакуацію жителів Донбасу до Ростовської області.

Нагадаємо, що 17 лютого окупанти на Донбасі обстріляли близько 30 населених пунктів. Внаслідок обстрілів було пошкоджено цивільну та комунальну інфраструктуру.

Своєю чергою Головнокомандувач Збройних Сил України, генерал-лейтенант Валерій Залужний передбачав, що окупаційна влада буде евакуйовувати мирних мешканців окремих населених пунктів тимчасово окупованого Сходу України.

Водночас Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських домовленостей та норм міжнародного гуманітарного права, не планують жодних наступальних операцій чи обстрілів мирних мешканців.

Читайте також

1