Гуманітарний конвой Червоного Хреста потрапив під обстріл бойовиків на КПВВ "Щастя" (відео)

Втрат серед цивільних осіб та складу Об’єднаних сил немає
Гуманітарний конвой Червоного Хреста потрапив під обстріл бойовиків на КПВВ "Щастя" (відео)
КПВВ (Фото: штаб ООС)
18 Лютого 2022, 15:16
читать на русском

Гуманітарний конвой Червоного Хреста потрапив під обстріл російських окупаційних військ на КПВВ "Щастя".

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Facebook.

Зазначається, що у п'ятницю, 18 лютого, близько 12:00 російські окупаційні війська здійснили обстріл КПВВ "Щастя", що в Луганській області, де в цей час проходив перевірку Держприкордонслужби гуманітарний конвой Міжнародного комітету Червоного Хреста, який рухався з непідконтрольної території.

Обстріл був здійснений з великокаліберного кулемета (близько 50 пострілів), міномета 82 мм (3 постріли), гранатомета АГС-17 (10 пострілів) з н.п. Весела Гора, - написав Залужний.

Гуманітрний ковой Червоного Хреста попав під обстріл на Донбасі / Фото: facebook.com/CinCAFU

Гуманітарний конвой Червоного Хреста попав під обстріл на Донбасі / Фото: facebook.com/CinCAFU

Він саме повертався з окупованих територій та проходив перевірку прикордонників на КПВВ, коли бойовики почали його обстрілювати. Чотири авто зі складу гуманітарного конвою пройшли КПВВ, люди були евакуйовані в укриття. Вісім авто залишилися у міжпозиційній зоні. Втрат серед цивільних осіб та складу Об’єднаних сил немає.

Залужний наголосив, що цей факт є черговим грубим порушенням російськими окупаційними військами норм міжнародного гуманітарного права та Мінських домовленостей.
Особовий склад Об’єднаних сил вживає всіх заходів для захисту мирних мешканців.

Нагадаємо, що Головнокомандувач Збройних Сил України, генерал-лейтенант Валерій Залужний заявив про підготовку до можливої евакуації мирних мешканців окремих населених пунктів тимчасово окупованого Сходу України.

Читайте також