Байден заборонив Штатам інвестувати у китайські компанії

Інвестиції США не будуть підтримувати китайський оборонний сектор
Байден заборонив Штатам інвестувати у китайські компанії
Джо Байден (Фото: Evan Vucci / AP)
4 Червня 2021, 11:59
читать на русском

Президент США Джо Байден заборонив Вашингтону інвестувати у 59 китайських компаній. У Білому домі вважають, що вони підривають безпеку Штатів.

Відповідний указ Байден підписав у четвер, 3 червня, передає "Інтерфакс-Україна". Документ дозволяє Штатам забороняти інвестувати в китайські компанії, які підривають безпеку або демократичні цінності США і їхніх союзників. Указ набуває чинності 2 серпня 2021 року.

Серед 59 компаній, які потрапили до "чорного списку", були Huawei Technologies Co. Ltd, компанія з виробництва мікроелектроніки Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC), будівельна компанія China Railway Construction Corporation (CRCC), виробник авіатехніки Aviation Industry Corporation of China (AVIC), телекомунікаційні компанії China Mobile Communications Group Co. Ltd., China Telecommunications Corporation, China United Network Communications Group Co. Ltd. та інші.

Згідно з указом, будь-яка людина зі США не зможе взяти участь у купівлі/продажу цінних паперів, що продаються на біржі.

У Білому домі заявили, що завдяки цьому указу інвестиції США не будуть підтримувати китайський оборонний сектор. Також американський уряд зможе реагувати на загрози китайських компаній у сфері технологій стеження.

Нагадаємо, що у США можуть виключити китайську корпорацію Xiaomi з "чорного списку" компаній, які пов'язані з оборонним сектором КНР та підпадають під американські санкції.

Читайте також