Байден звернувся до Конресу США щодо виділення додаткових коштів для ядерної безпеки України

Ця сума має увійти до загального пакета допомоги на 12 мільярдів
Байден звернувся до Конресу США щодо виділення додаткових коштів для ядерної безпеки України
Білий дім, США (Фото: getty images)
28 Вересня 2022, 14:25
читать на русском

Адміністрація президента США Джо Байдена просить Конгрес додатково надати Україні 35 мільйонів доларів на ядерну безпеку.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що ці кошти мають бути виділені Національному управлінню ядерної безпеки США, яке слідкує за безпекою ядерних об'єктів в Україні.

Ці кошти мають направити на закупівлю та обслуговування додаткових датчиків, "оцінку та аналіз даних, а також забезпечення Національної гвардії України засобами захисту на атомних електростанціях".

Також повідомляється, що ця сума має увійти до загального пакета допомоги на 12 мільярдів, про який Білий дім просить Конгрес на наступний фінансовий рік.

Крім того, двадцять шостого вересня учасники переговорів щодо законопроєкту про витрати у Конгресі США погодилися включити до документа 12 млрд доларів на допомогу Україні після відповідного запиту Білого дому.

Конгрес має ухвалити законопроєкт про витрати до 30 вересня, коли закінчується поточний фінансовий рік.

У матеріалі вказано, що за словами Держсекретаря США Ентоні Блінкена 26 вересня Вашингтон надасть додаткові 457,5 мільйона доларів допомоги для правоохоронних органів та кримінального правосуддя України.

Нагадаємо, що Сполучені Штати готують для України новий пакет військової допомоги на 1,1 мільярда доларів на тлі проведення так званих "референдумів" на окупованих росією територіях.

Читайте також

1