Держдеп США пояснив, чи планує Китай підтримувати росію у війні з Україною

Штати "продовжують спостерігати" за тим, що робитиме Китай відносно України
Держдеп США пояснив, чи планує Китай підтримувати росію у війні з Україною
Прапор США Фото: facebook.com/ukr.embassy.usa
27 Вересня 2022, 13:14
читать на русском

У Державному департаменті Сполучених Штатів Америки не вбачають жодних ознак того, що Китай готується сприяти вторгненню росії в Україну або допомагати рф в обході санкцій.

Про це повідомляє CNN.

Ми вивчаємо кожну інформацію, яку отримуємо, - сказав речник Держдепу Нед Прайс.

Ми поки що не бачимо нічого, що вказувало б на те, що КНР застосовує інший підхід, коли йдеться про допомогу у сфері безпеки, коли йдеться про зусилля, спрямовані на те, щоб систематично допомагати Росії уникати санкцій, - зазначив речник.

Прайс додав, що Сполучені Штати "продовжують спостерігати" за тим, що робитиме Китай відносно України, та зауважив, що висловлення міністра закордонних справ Китаю Ван Ї засвідчують те, що Китай має "певне занепокоєння тим, що Росія робить в Україні".

Своєю чергою Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрівся з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї 23 вересня в Організації Об'єднаних Націй та "підкреслив наслідки, якщо КНР надасть підтримку вторгненню москви в суверенну державу".

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки оголосили про рішення надати Україні додаткову допомогу у розмірі 457,5 мільйонів доларів.

Читайте також

1