Блінкен: США має план у разі ядерного удару РФ по Україні

У США кажуть, що наслідки для росії "будуть жахливими"
Блінкен: США має план у разі ядерного удару РФ по Україні
Ядерний вибух Фото: istockphoto.com
26 Вересня 2022, 17:33
читать на русском

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен заявив, що у разі використання ядерної зброї проти України на росію чекають "жахливі наслідки".

Про це він сказав в інтерв'ю CBS.

Ми зосереджені на тому, щоб переконатися, що всі ми діємо відповідально, особливо коли справа доходить до такої розпливчастої риторики... Ми дуже чітко заявили росіянам публічно, а також приватно, щоб вони припинили порожні розмови про ядерну зброю, - зазначив Блінкен.

Однак держсекретар не сказав, як саме США відреагують на застосування ядерної зброї РФ, але запевнив, що план дій є.

Дуже важливо, щоб Москва почула від нас і дізналася від нас, що наслідки будуть жахливими. І ми ясно дали це зрозуміти, - сказав він... Президент Байден був сповнений рішучості зробити все можливе, щоб допомогти українцям захистити себе, оскільки ми робимо все можливе, щоб згуртувати інші країни для тиску на росію, ми також сповнені рішучості не розширювати цю війну, - додав Блінкен.

Нагадаємо, в Офісі президента відреагували на ядерні погрози з боку російського президента путіна. Радник голови ОП Михайло Подоляк зазначив, що ядерний шантаж Кремля - пряма загроза Польщі, країнам Балтії та всій Європі.

1