Загроза для всієї Європи: Подоляк про мобілізацію та ядерний шантаж РФ

Росія може мобілізувати мільйон осіб
Важливо
Загроза для всієї Європи: Подоляк про мобілізацію та ядерний шантаж РФ
Михайло Подоляк / Фото: president.gov.ua
22 Вересня 2022, 16:16
читать на русском

Рішення президента РФ владіміра путіна мобілізувати близько мільйона росіян для участі у війні в Україні та ядерний шантаж Кремля - пряма загроза Польщі, країнам Балтії та всій Європі.

Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter.

Бажання росії мобілізувати мільйон осіб, перелаштувати економіку на воєнні рейки та зарядити цей натовп ядерною людиноненависницькою пропагандою - це пряма загроза Польщі, країнам Балтії та всій Європі, - заявив він.

За словами Подоляк, є один спосіб зупинити росіян - це надати Україні більше важкої зброї. І це потрібно зробити вже зараз.

Як пише "Нова газета. Европа", засекречений сьомий пункт указу путіна про запровадження в росії "часткової мобілізації" дозволяє міноборони рф призвати один мільйон людей.

Напередодні на сайті порталу правової інформації опублікували скан указу володимира путіна про запровадження в росії "часткової мобілізації". Сьомий пункт указу позначений "для службового користування".

Пізніше речник президента дмитро пєсков заявив, що в засекреченому пункті йдеться про кількість резервістів, яких можуть призвати на військову службу.

Цифру кілька разів виправляли, і зрештою зупинилися на мільйоні, - уточнило джерело в адміністрації президента.

Нагадаємо, що російський "фюрер" путін вранці 21 вересня у зверненні до росіян заявив про часткову мобілізацію громадян країни. За його словамИ, призову підлягатимуть тільки громадяни, які перебувають у запасі, вони проходитимуть додаткову підготовку з урахуванням війни в Україні. Згідно з указом, мобілізація починається вже 21 вересня.

Росія вже давно вела приховану мобілізацію. При цьому Кремль продовжує уникати називати повномасштабну війну проти України війною.

Читайте також

1