Війна в Україні: Путін знову пригрозив застосуванням ядерної зброї

Експерти вважають, що для загарбання нових територій росія не зважиться на такий крок
Війна в Україні: Путін знову пригрозив застосуванням ядерної зброї
Ядерна зброя фото: KCNA)
21 Вересня 2022, 13:24
читать на русском

Російський диктатор владімір путін під час оголошення про мобілізацію в рф заявив, що готовий застосувати ядерну зброю.

За його словами, це станеться у випадку загрози територіям росії, в тому числі й тим, які росія захопила під час війни в Україні.

Під час звернення до росіян путін сказав, що визнає результати так званих "референдумів" про приєднання до рф окупованих нею територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України.

Хочу нагадати, що наша країна також має у своєму розпорядженні різні засоби ураження, а за окремими компонентами, і більш сучасними, ніж у країн Заходу... У випадку загрози територіальній цілісності нашої країни, для захисту Росії та нашого народу ми використовуємо всі наявні засоби, це не блеф. Територіальна цілісність буде забезпечена всіма засобами, що є у нас, - заявив путін.

Тим часом військові експерти кажуть, що росія навряд чи наважиться застосувати ядерну зброю для того, аби приєднати захоплені території України.

Зокрема, військовий експерт Петро Черник у коментарі ТСН.ua зазначив, що після атак на окупований Крим путін не пішов на такий крок, тому і заради Донбасу навряд чи піде.

Загроза ядерної зброї була, є і буде. Але ми маємо усвідомлювати, що, якщо стається ядерний удар, то це вже проблема не лише України. Вона виходить за межі України на планетарний рівень і великі ядерні держави, у першу чергу США, будуть змушені відповідати на цей виклик. Інших варіантів у них не буде. Шантаж навколо ядерної зброї він не новий. Ми вдарили кілька разів по Криму І що? Ядерного колапсу не сталося, а Крим у їхній свідомості набагато сакральніша територія, ніж Донбас. І ми маємо усвідомлювати, якщо ми зараз капітулюємо нам кінець, - зазначив фахівець.

Нагадаємо, що радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, якщо росія застосує ядерну зброю, то НАТО одразу втрутиться до війни, а також закличе Китай приєднатися.

У США вважають, що російський диктатор може використати ядерну зброю, аби "зберегти обличчя".  

1