Банду злодія в законі "Антимоса" затримали в Одеській області - фото

Нейтралізовано злочинне угруповання так званого Сухумо-кутаїського клану
Банду злодія в законі "Антимоса" затримали в Одеській області - фото
Затримання, арешт Фото: НПУ
26 Вересня 2022, 20:34
читать на русском

В Одесі спецслужби нейтралізували потужне злочинне угруповання так званого Сухумо-кутаїського клану, яким керував злодій в законі  на прізвисько "Антимос".

Як повідомила пресслужба СБУ, серед затриманих був співробітник одного із регіональних правоохоронних органів.

Злодій "Антимос" був внесений до санкційного списку РНБО, тому йому заборонили в'їзд в Україну. Тож своїми "підданими" він керував дистанційно, перебуваючи території однієї з країн Близького Сходу. Після смерті "Антимоса" його діло процвітало - члени банди тероризували мешканців півдня України та збирали "данину" з місцевих підприємців.

Якщо ті відмовлялися сплачувати "данину", до них застосовували психологічний тиск, насильство та погрози фізичної розправи. За оперативними даними, учасники банди причетні до викрадення і катування людей, щоб отримати "викуп" за їх звільнення. Такі незаконно здобуті гроші використовували для наповнення "злодійської каси" та підтримки засуджених поплічників у місцях позбавлення волі, - кажуть в СБУ.

За даними слідства, до складу банди входило декілька мешканців Одеси, у тому числі кримінальники, які раніше притягалися до відповідальності за вчинення тяжких злочинів.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Санкція статті передбачає покарання у вигляді 15 років ув’язнення.
Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Нагадаємо, нещодавно крадіїв з угруповання "злочинця в законі" із санкційного списку РНБО затримали в Київській області.

1