Крадіїв з угруповання "злочинця в законі" із санкційного списку РНБО затримали в Київській області

Учасники злочинної групи спеціалізувалася на квартирних крадіжках
Крадіїв з угруповання "злочинця в законі" із санкційного списку РНБО затримали в Київській області
Затримання крадіїв Фото: https://t.me/press_kobl/963
9 Вересня 2022, 19:48
читать на русском

У Київській області затримали учасників злочинної групи, які спеціалізувалася на квартирних крадіжках.

Угруповання діяло "під дахом" крадія в законі, який перебуває у санкційному списку РНБО.

Про це повідомила обласна прокуратура.

Прокурори Київської обласної прокуратури спільно з оперативниками Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції викрили та затримали чотирьох учасників злочинної групи, які спеціалізувалися на квартирних крадіжках. Оперативним шляхом встановлено, що вказані особи планували вчинити розбійний напад на території Київської області, - кажуть у відомстві.

Зазначається, що затримані раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності за скоєння розбійних нападів і грабежів:

Чергові злочини вони ретельно планували, зокрема перевіряли наявність сигналізації чи камер відеоспостереження поруч з квартирою, яку планували грабувати. Надалі підбирали ключі до замків вхідних дверей та потрапляли всередину помешкань.

Затримали вказаних осіб у порядку ст. 208 КПК України безпосередньо після скоєння крадіжки з квартири в одному з районів Києва. Правоохоронці вилучили знаряддя злочину, мобільні телефони та викрадені речі громадян.

Їм повідомлено про підозру за фактом крадіжки (ч. 4 ст. 185 КК України). До суду скеровано клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Перевіряється їх причетність до скоєння аналогічних злочинів у столиці та регіоні.

Нагадаємо, у червні в Кіровоградській області спіймали "злодія в законі" на прізвисько "Амрен Хохол", який перебував у міжнародному розшуку.

1