Баскова можуть заарештувати через пропаганду війни

Його можуть затримати в тій країні, кордони якої він перетне
Баскова можуть заарештувати через пропаганду війни
Микола Басков, фото з відкритих джерел
8 Березня 2022, 07:06
читать на русском

Російського співака Миколу Баскова можуть заарештувати через його допис у соцмережі Instagram, у якому він підтримував та пропагандував війну Росії проти України.

Про це повідомила генпрокурор України Ірина Венедіктова в Facebook.

Микола Вікторович Басков, з цього дня ваш процесуальний статус на території держави Україна-підозрюваний. Іншими словами, українські прокурори вважають, що ви вчинили злочин, покарання за який передбачає позбавлення волі. Більше того, український суд, вивчивши позицію слідства і прокуратури, прийшов до висновку про можливість задоволення клопотання про ваш арешт, - сказала Ірина Венедиктова.

Вона зазначила, що Баскова можуть затримати в тій країні, кордони якої він перетне.

Також вона порадила співаку знайти грамотного юриста.

Ваші друзі у владі порекомендують забути про цей безглуздий інцидент і продовжувати багато і красиво жити. Наше ж завдання дещо інше - показати всьому світу, що українські прокурори і судді діють виключно в рамках закону, надаючи підозрюваній особі всі можливості для здійснення свого захисту, - додала вона.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Також президент підписав указ про загальну мобілізацію.