Бербок сказала, коли Німеччина відправить ЗРК IRIS-T до України

IRIS-T SLM від Diehl BGT Defence відправлять до кінця літа
Бербок сказала, коли Німеччина відправить ЗРК IRIS-T до України
IRIS-T SLM Фото: з сайту defence-ua.com
22 Липня 2022, 11:04
читать на русском

Міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок назвала дату, коли компанія Diehl BGT Defence відправить до України новий зенітний ракетний комплекс IRIS-T SLM.

В інтерв'ю DW Бербок зазначила, що цей ЗРК має надійти до кінця літа.

Наша проблема, як і у багатьох європейських держав, полягає у тому, що у запасах є не все, що потрібно Україні. Тому ми відправимо в Україну, наприклад, IRIS-T - одну з найсучасніших систем протиповітряної оборони, яка нині знаходиться лише на стадії виробництві та, сподіваюся, буде готова наприкінці літа. І так, ми завжди перевіряємо, що ще можна зробити, аби підтримати Україну ще більше, - зазначила очільниця МЗС Німеччини.

Нагадаємо, колишній посол України в Німеччині Андрій Мельник у червні заявляв, що Німеччина передасть Україні новітній зенітно-ракетний комплекс для протиповітряної оборони (ППО), якого ще немає у німецької армії.

За його словами, українська сторона працює з Німеччиною над поставками в короткій і середньостроковій перспективі. Посол сподівається на підтримку з боку Берліна в закупівлі наступних 10 стаціонарних систем ППО IRIS-T, які вважаються одними з найкрутіших у світі і протягом наступних років можуть забезпечити безпечне небо над Україною.

IRIS-T SLM - складна високотехнологічна зброя. Цей ЗРК здатен знищувати цілі на відстані до 40 км та 20 км за висотою.

1