Березень буде теплим: прогноз Укргідрометцентру

Весна в Україні цьогоріч буде ранньою
Березень буде теплим: прогноз Укргідрометцентру
Весна, березень (Фото: Shutterstock)
24 Лютого 2023, 14:29
читать на русском

Перший весняний місяць в Україні буде дуже теплим, а на сході очікується нестача опадів.

Такий прогноз на березень 2023 оприлюднили в Укргідрометцентрі.

За даними синоптиків, середня місячна температура передбачається 2-7° тепла, що на 2 градуси вище за норму.

Щодо опадів, то їх за місяць випаде 27-44 міліметри. На Закарпатті, в Карпатах та горах Криму очікується 49-98 міліметрів опадів, що  в  межах  норми. Лише у східних областях, за даними синоптиків, дощів буде менше за норму.

Цього року весна в Україні буде ранньою. За прогнозами, середня за весну 2023 температура повітря в Україні може бути вищою за норму на 1-2 градуси. Кліматолог Віра Балабух каже, що можливі затоки арктичного повітря з півночі, північного заходу та сходу, які зумовлюватимуть нестійку погоду, особливо у першій половині весни.

Нагадаємо, народний синоптик Станіслав Щедрін вважає, що весна в Україні буде ранньою. Березень розпочнеться з потепління, температура буде в межах +9...+11, на заході країни повітря прогріється до +10...+13. Опадів буде небагато, а сонця побільшає. В кінці березня побільшає хмар, але ще дужче потепліє. На заході та півдні можуть бути періоди, коли температура сягатиме +14....+18 градусів.

На початку квітня в Україну прийде похолодання. Зокрема, в Карпатах можливий сніг, а на решті території України - перші весняні зливи та грози. Але вже з другої декади місяця по всій країні почнеться тенденція до майже літньої погоди.

Читайте також

1