Березень прийде за календарем: прогноз погоди на тиждень

Температура повітря буде на кілька градусів вищою за норму
Березень прийде за календарем: прогноз погоди на тиждень
Весна (Фото: picabu)
28 Лютого 2023, 08:14
читать на русском

Перші весняні дні обіцяють бути теплими і майже без опадів. Найтепліше традиційно буде у південній половині країни. Кількість опадів виявиться в межах норми, періодично випадатиме дощ та сніг, спостерігатимуться тумани.

За прогнозом кандидата географічних наук, синоптика Ігоря Кібальчича, до кінця лютого і в перші дні березня температурні показники в більшості областей України очікуються вищими за норму на 1 – 4 °С, в окремі дні у західній та північній частині нижче за норму на 1 – 3 °С.

Вівторок, 28 лютого

На більшій частині території України опадів не передбачається, лише вночі на сході та на Полтавщині ще затримається дощ та мокрий сніг. Вітер північної чверті, 5 – 10 м/с, у західній половині змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі -6...0 °С, вдень -3...+3 °С; у Карпатах вночі -10...-5 °С, вдень -7...-2 °С; у південній половині, Приазов'ї та на Донбасі вночі +2…+7 °С, вдень +4…+9 °С.

Середа, 1 березня

В перший день весни погоду визначатиме поле підвищеного тиску, а також розмитий фронт оклюзії з півночі. У північних, східних та місцями центральних областях пройдуть невеликі опади у вигляді снігу, мокрого снігу, вдень місцями з дощем, на решті території країни сухо. Вітер західний, північно-західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря в нічний час становитиме -7...-2 °С; вдень 0…+6 °С, на Закарпатті, півдні Одеської області та Криму +7…+10 °С.

Четвер, 2 березня

На більшій частині країни збережеться вплив поля підвищеного тиску, лише у північних областях поглиблення баричної улоговини призведе до випадання невеликого снігу та мокрого снігу, вдень із дощем. Вітер переважно західний, 5 – 10 м/с, у Карпатах та на Закарпатті змінних напрямків, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі -6...0 °С, вдень 0...+6 °С, у південних областях до +8 °С.

П'ятниця, 3 березня

Збережеться поле підвищеного тиску, у зв'язку з чим на території нашої країни опадів не передбачається, лише у східних областях буде невеликий сніг і мокрий сніг у нічний час. Вітер в Україні західної чверті, 5 - 10 м/с. Температура вночі становитиме -5…+1 °С, вдень +3…+9 °С. У Карпатах вночі -10...-5 °С, вдень близько 0 °С.

Вихідні, 4 – 5 березня

Очікується проходження слабоактивних атмосферних фронтів у розмитому баричному полі. З цієї причини у більшості областей очікуються невеликі опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. Подекуди тумани. Вітер західний/південно-західний, 5 - 10 м/с. Температура повітря залишиться відносно високою і в нічний час коливатиметься в межах -3...+3 °С, вдень +3...+9 °С, у південній частині місцями +10...+13 °С.

Нагадаємо, цього року весна в Україні буде ранньою. За прогнозами, середня за весну 2023 температура повітря в Україні може бути вищою за норму на 1-2 градуси. Кліматолог Віра Балабух каже, що можливі затоки арктичного повітря з півночі, північного заходу та сходу, які зумовлюватимуть нестійку погоду, особливо у першій половині весни.

Читайте також