Без нього комітет "ляже": нардеп Бакумов пішов із посади в парламенті

14 нардепів підтримали заяву Бакумова про складання повноважень голови підкомітету
Без нього комітет "ляже": нардеп Бакумов пішов із посади в парламенті
Олександр Бакумов, фото Інстаграм нардепа
5 Листопада 2021, 12:25
читать на русском

Харківський народний депутат від партії "Слуга народу" Олександр Бакумов пішов із посади голови підкомітету з питань кримінального законодавства та протидії злочинності.

Про це повідомили в Depo.Харків.

З певністю можу сказати, що це абсолютно професійна людина. Чесно, з усією повагою до всіх членів комітету можу сказати, що не знаю того депутата, який би зміг очолити замість Олександра напрямок роботи, який він проводив. Тому прошу Олександра відкликати цю заяву, колег не підтримувати. Також можу сказати, що, боюсь, що Комітет може лягти, якщо не буде пана Олександра на цій посаді, - сказав заступник голови комітету Максим Павлюк.

На підтримку Бакумова виступила низка членів Комітету, зокрема, Юлія Яцик висловилася проти того, щоб нардеп йшов із посади голови підкомітету.

Своєю чергою Бакумов попросив колег звільнити його з посади.

Це не емоційне рішення. Головне – це гідність і професіоналізм. Якщо ми ці два критерії оцінюємо, якщо ми їх ставимо у пріоритет, то моє не те, що право, а мій обов’язок написати таку заяву і попросити вас, будь ласочка, відпустіть мене. А я вам гарантую, що всі свої обов’язки, які я на себе взяв стосовно опрацювання законопроєктів, мною будуть гідно продовжені на звичайній посаді члена комітету, - сказав Олександр Бакумов.

Додали, що під час голосування 14 членів Комітету з правоохоронної діяльності підтримали заяву Бакумова про складання повноважень голови підкомітету.

Нагадаємо, з'їзд політичної партії "Слуга народу" може відбутися наприкінці місяця: 20 або 27 листопада.

1