Без опадів та до +36 градусів: синоптики про погоду 1 липня

Очікується вітер змінних напрямків, 3-8 м/с
Без опадів та до +36 градусів: синоптики про погоду 1 липня
Літо Фото: Pexels
30 Червня 2022, 19:53
читать на русском

У п'ятницю, 1 липня, у більшості регіонах України припиняться опади та підвищаться показники температури.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі в Facebook.

Завтра антициклон зміцнює свої позиції, відповідно маємо тенденцію до зменшення хмарності, припинення опадів у більшості регіонів, та знову підвищення показників температури. Без опадів, лише вночі у південній частині місцями невеликий короткочасний дощ, гроза. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с, - йшлося в повідомленні.
Зазначили, що вночі очікується від 14 до 19 градусів тепла, тоді як на Закарпатті та узбережжі морів до 22 градусів тепла, у східних областях - 10-15 градусів тепла. Вдень стовпчики термометрів покажуть від 26 до 31 груду тепла, у західних областях - 31-36 градусів тепла.

Своєю чергою в Київській області опадів не передбачається. Буде слабкий вітер змінних напрямків. Стовпчики термометрів покажуть вночі від 16 до 19 градусів, а вдень від 28 до 31 градусу тепла.

Також 1-3 липня синоптики попереджають про надзвичайний рівень пожежної небезпеки в усіх областях, крім Київської, Чернігівської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Харківської областей та Криму.

Нагадаємо, синоптики Укргідрометцентру прогнозують, що в липні температура повітря буде близькою до норми, очікуються опади у вигляді злив та грозових дощів.

Читайте також

1