Безкоштовне таксі для онкопацієнтів запрацювало в Україні

Пацієнти у 17 містах України можуть замовити безкоштовне таксі, щоб доїхати до онкоцентру
Важливо
Безкоштовне таксі для онкопацієнтів запрацювало в Україні
Таксі Фото: з відкритих джерел
11 Листопада 2020, 12:41
читать на русском

Онкопацієнти у 17 містах України можуть замовити безкоштовне таксі, щоб доїхати до державного онкоцентру і назад додому.

Фундація "Варто жити" запустила першу із трьох ліній допомоги кол-центру для онкопацієнтів і їхніх близьких — лінію таксі. Про це повідомила українська журналістка та телеведуча Яніна Соколова у відеозверненні у Facebook.

Це означає, що онкопацієнти у 17 містах України можуть замовити безкоштовне таксі, щоб доїхати до державного онкоцентру і назад додому. Наші вірні друзі та партнери онлайн-сервіс Uklon та Мережа АЗК "WOG" надали 10 000 безкоштовних поїздок, щоб в умовах пандемії коронавірусу пацієнти із пониженим імунітетом не наражались на додаткову небезпеку користуючись громадським транспортом, - повідомила вона.

Для того, аби скористатися безкоштовною поїздкою, потрібно зетелефонувати на номер 5522 та замовити послугу безкоштовного таксі.

lifecell та Vodafone Ukraine подбали про те, щоб для абонентів цих операторів дзвінки на короткий номер кол-центру були безкоштовними, - зазначила Соколова.

Мета проєкту — в умовах пандемії коронавірусу зменшити необхідність людей зі слабким імунітетом користуватись громадським транспортом.

Читайте також

Дізнатися більше про те, як працює лінія таксі можна за посиланням: http://vartozhyty.com.ua/taxi

Вона подякувала усім, хто долучився до проекту, зокрема, волонтерам "які з понеділка по п'ятницю, з 8:00 до 18:00  допомагатимуть онкопацієнтам замовити безкоштовного таксі в кол-центрі #ВАРТОЖИТИ".

Також, у планах благодійників - запустити дві інші заплановані лінії допомоги:

  • Гарячу довідкову лінію, експерти якої допоможуть отримати відповіді на будь-які питання, пов'язані з онко. За принципом "рівний — рівному" на лінії працюватимуть онкопацієнти з ГО Афіна. Жінки проти раку, які мають трирічний досвід надання фахової допомоги онлайн.
  • Лінію психологічної допомоги, де професійні онкопсихологи нададуть онкопацієнтам та їхнім близьким необхідну фахову консультацію. З-поміж 45 слухачів курсу онкопсихології було відібрано найкращих фахівців, які працюватимуть на лінії психологічної допомоги.

За інформацією Соколової, команди висококваліфікованих експертів готові приступити до роботи на цих двох лініях, щойно з'явиться фінансування.

Організатори проєкту наголошують: послуга таксі є тимчасовою і діє до вичерпання ліміту безкоштовних поїздок, наданих онлаін-сервісом Uklon та Мережею АЗК WOG.

Читайте також

Також зазначається:

  • Послугою безкоштовного таксі може скористатись виключно онкопацієнт, проте замовити таксі для онкопацієнта може або сам пацієнт або його близька людина (родич, друг або опікун)
  • Замовити послугу безкоштовного таксі можна виключно до державного онкоцентру за місцем проживання онкопацієнта, а також з державного онкоцентру назад додому.
  • Послуга безкоштовного таксі недоступна до приватних лікарень чи інших клінік. Також послуга безкоштовного таксі недоступна для власних потреб онкопацієнта
  • Послугою безкоштовного таксі не можуть користуватися лікарі та інший медичний персонал, які є робітниками державного онкоцентру
  • Фундація #ВАРТОЖИТИ не несе відповідальність за життя та здоров'я онкопацієнтів і не надає послуг, які виходять за рамки компетентності операторів лінії таксі.
  • У випадку, якщо фізичний стан пасажира під час поїздки на таксі погіршується через його діагноз — Фундація #ВАРТОЖИТИ та компанія-перевізник не несуть відповідальності за пасажира, проте зроблять все можливе, щоб допомогти.
  • У випадку замовлення послуги безкоштовного таксі до будь-якої іншої точки призначення, крім державних онкологічних центрів, у наданні послуги буде відмовлено
  • Вартість однієї поїздки не може перевищувати 300 грн.
1