Білл Гейтс уточнив, скільки грошей віддасть на благодійність

Gates Foundation отримає 20 мільярдів доларів
Білл Гейтс уточнив, скільки грошей віддасть на благодійність
Білл Гейтс Фото: https://twitter.com/BillGates
14 Липня 2022, 17:29
читать на русском

Мільярдер, співзасновник компанії Microsoft Білл Гейтс заявив, що вирішив позбутися своїх статків. Він передасть 20 млрд доларів своєму благодійному фонду Bill & Melinda Gates Foundation.

Нині статки Гейтса оцінюють у 129 млрд дол. Він займає четвертий рядок у рейтингу найбагатших людей планети. Перед ним лише Бернар Арно, Джефф Безос та Ілон Маск.

Гейтс пояснив, що вже найближчого місяця перерахує фонду 20 млрд дол. у рамках розширення його діяльності. Це дозволить збільшити річні витрати фонду до 9 млрд до 2026 року. Зараз фонд витрачає близько 6 млрд, серед основних його цілей — викорінення хвороб та смертності немовлят, забезпечення гендерної рівності, боротьба з пандемією.

Ми плануємо збільшити наші витрати з трохи менше ніж 6 млрд сьогодні до 9 млрд до 2026 року. Щоб зробити це збільшення можливим, я перерахую до фонду 20 млрд цього місяця, - пояснив Гейтс.

Американське видання Forbes зазначає, що така пожертва Гейтса стане однією з найзначніших в історії філантропії. У сукупності Білл та Мелінда Гейтс вже передали своєму благодійному фонду 59 млрд дол., що робить їх найбільшими філантропами всіх часів.

Нагадаємо, Фонд Білла та Мелінди Гейтс був створений у 2020 році. Раніше за весь час існування фонду експодружжя передало до нього понад 39 млрд дол., майже половина (45%) цих коштів була спрямована на досягнення цілей глобального розвитку, третина (29%) – на охорону здоров'я, 16% – на освіту у США та 10% – на інші благодійні цілі.

1